Wil jij excelleren in Microsoft Excel? Vind een geschikte cursus m.b.v. deze tips


Moet je veel met spreadsheets zoals Microsoft Excel of Google sheets werken? En zie je dat collega’s hier handiger mee zijn dan jij zelf? En wil je je vaardigheden op dit vlak naar een hoger niveau tillen door een cursus Excel te doen? Een cursus Excel is dan een goede manier om dit te doen. Excel is een veelgebruikt programma en er zijn talloze cursussen op diverse niveaus beschikbaar. Maar hoe kies je een goede cursus en haal je het meeste uit de lessen? In deze blog delen wij vijf tips die jou helpen bij het volgen van een cursus Excel.

Identificeer jouw behoeften

Voordat je start met het zoeken naar een cursus, is het belangrijk om te bedenken wat jij precies wil leren en wat je al weet. Wil je bijvoorbeeld leren hoe je spreadsheets kan maken die automatische berekeningen maken in plaats van handmatig de cijfers invoeren? Of ben je op zoek naar manieren om grote hoeveelheden data te ordenen? Maak een lijst met onderwerpen die je wilt leren en zoek vervolgens een cursus die zich daarin specialiseert.

Zoek naar relevante cursussen

Er zijn allerlei Excel cursussen van diverse aanbieders te vinden, maar het is belangrijk om een cursus te kiezen die aansluit op jouw niveau en behoeften. Zoek daarom naar cursussen die gericht zijn op het niveau dat jij nodig hebt en kijk of er reviews zijn van de cursus, dit kan je helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Plan je tijd efficiënt in

Eenmaal gestart met de cursus is het zaak om je tijd zo efficiënt mogelijk te plannen. Maak een schema waarin je aangeeft welke dagen en tijden je gaat studeren en plan dit in je agenda. Zorg dat je tijdens het studeren niet afgeleid kan worden en dat je concentratie volledig op de cursus gericht is. Zo haal je het maximale uit je tijd en ontwikkel je Excel vaardigheden sneller.

Oefen tijdens en na de cursus

Vaak wordt er geadviseerd om tijdens de cursus niet extra te oefenen, maar wij adviseren toch om juist wel te oefenen. Dit helpt je om nieuwe vaardigheden in de praktijk te brengen en om de kennis te laten beklijven. Oefen ook na de cursus door te werken met Excel. Zo blijf je je vaardigheden ontwikkelen en zorg je dat alles wat je geleerd hebt niet wegzakt.

Stel vragen en wees actief

Natuurlijk kan het voorkomen dat je tijdens de cursus ergens niet uitkomt. Aarzel dan niet en stel vragen. Dit kan tijdens de les, maar ook daarna. Door vragen te stellen leer je meer en begrijp je de stof beter. Wees ook actief tijdens de les. Neem bijvoorbeeld extra notities en stel vragen aan de docent. Zo haal je het maximale uit de cursus.

Samenvattend

Met deze vijf tips weet jij beter waar je op dient te letten bij het volgen van een cursus Excel. Door het identificeren van jouw behoeften, het zoeken van een relevante cursus, het efficiënt inplannen van je tijd en door te oefenen en vragen te stellen, zul je gegarandeerd je Excel vaardigheden naar een hoger niveau tillen. 
Bron: Learnit.nl